Pečený jeseter s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený jeseter s kapary
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Jeseter ruský |
0,5 polévková lžíce | Kapary sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 602,8mg |
Vláknina | 750,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jeseter ruský, Kapary sterilované, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený jeseter s kapary postup přípravy receptu:
1 | Očištěného jesetera naporcujeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut marinovat. |
2 | Potom porce ryby krátce opečeme na rozpáleném oleji a opatrně obrátíme. Po druhé straně je pečeme jen velmi krátce. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané kapary, zalijeme vínem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla. |
3 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |