Bílá omáčka k dušeným rybám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá omáčka k dušeným rybám
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11842 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 780,5mg |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 111,6mg |
Vláknina | 57,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá omáčka k dušeným rybám postup přípravy receptu:
1 | Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, promícháme a 10 minut povaříme. |
2 | Odstavíme z ohně, přimícháme citronovou šťávu, zbylé máslo a sůl. Po rozpuštění másla omáčku prolisujeme. |