Pečená žabí stehýnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená žabí stehýnka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11854 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
20 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
18 dkg | Žabí stehýnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 58,3mg |
Draslík | 355,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 60,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Žabí stehýnka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená žabí stehýnka postup přípravy receptu:
1 | Očištěná stehýnka namočíme v mléce a obalíme v mouce. |
2 | Připravená stehýnka orestujeme na pánvi na másle dozlatova (asi 5 minut), vyjmeme je a přendáme na talíř. |
3 | Na zbylé máslo na pánvi dáme nasekaný česnek, nasekané bylinky a krátce podusíme. Šťávu prolisujeme a nalijeme na stehýnka. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou, pokapanou octem a olejem. |
4 | Podáváme posolené s kolečky citronu. |
Poznámka
Před pečením můžeme stehýnka namočit na cca 10 minut do vody s octem.