Jednoduchý recept

Pečená žabí stehýnka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11854

Ingredience

1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Citrony
4 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
18 dkg Žabí stehýnka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 768kJ
2% Sacharidy 9 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 172 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pečená žabí stehýnka postup přípravy receptu:

1

Očištěná stehýnka namočíme v mléce a obalíme v mouce.

2

Připravená stehýnka orestujeme na pánvi na másle dozlatova (asi 5 minut), vyjmeme je a přendáme na talíř.

3

Na zbylé máslo na pánvi dáme nasekaný česnek, nasekané bylinky a krátce podusíme. Šťávu prolisujeme a nalijeme na stehýnka. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou, pokapanou octem a olejem.

4

Podáváme posolené s kolečky citronu.

Poznámka

Před pečením můžeme stehýnka namočit na cca 10 minut do vody s octem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept