Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce plněná I 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11883

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice
1 ks Kapie
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 032kJ
1% Sacharidy 5 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 222 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vejce plněná I postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, příčně rozpůlíme a špičku skrojíme tak, aby bílky stály.

2

Žloutky vyjmeme a prolisujeme. Ke žloutkům přidáme máslo, hořčici, cibuli, pepř a osolíme. Připravenou směs navršíme do bílkových půlek, uhladíme, ozdobíme kouskem kapie a položíme na listy ochuceného salátu.

3

Do středu mísy dáme salátové srdíčko a posypeme je na kroužky nakrájenou kapií.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Vejce plněná I
Dobrá rychlá večeře ze zbylých vajec po Velikonocích. Místo cibule jsem dala čerstvou pažitku. Palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept