Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11885

Ingredience

1 kávová lžička Citrony
4 polévková lžíce Drůbeží maso
1 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kapary sterilované
1 ks Okurky
0,5 hrst Pažitka
1 ks Salát hlávkový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 220kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
48% Sodík 962 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vejce plněná III postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, příčně rozpůlíme, skrojíme špičky bílků tak, aby stály.

2

Žloutky vyjmeme, prolisujeme. Do jedné poloviny žloutků přimícháme tři lžíce smetany, lžičku nasekaných kaparů, nasekanou pažitku, lžičku hořčice a nasekané upečené maso. Zakapeme citrónovou šťávou. Směs navršíme do bílků.

3

Z druhé poloviny žloutků připravíme omáčku. Umícháme je se smetanou, octem, hořčicí, osolíme, osladíme, přidáme nasekané kapary a okurky.

4

Vejce narovnáme na mísu, do středu dáme salátové srdíčko, okolo nalijeme omáčku a uděláme věnec ze salátu nakrájeného na úzké proužky.

5

Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Maso můžeme nahradit jemně nasekanou šunkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept