Podhimálájská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podhimálájská polévka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11890 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Čočka jedlá |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 šálek | Husí krev |
125 g | Meruňky sušené |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Meruňky sušené, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí krev, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Podhimálájská polévka postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody. |
2 | Čočku přes noc namočenou zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a zvolna vaříme asi 35 minut. Přidáme sušené meruňky, koření a krev. Vše vaříme ještě 30 minut. |
3 | Nakonec polévku ochutíme solí, octem a cukrem. |
To vypadá skvěle