Recept

Podhimálájská polévka

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11890

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 šálek Husí krev
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
125 g Meruňky sušené
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
250 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 565kJ
18% Sacharidy 63 g
2% Tuky 2 g
6% Sodík 116 mg
51% Bílkoviny 29 g

Podhimálájská polévka postup přípravy receptu:

1

Vypeckované meruňky (nebo švestky) namočíme na 2 hodiny do vlažné vody.

2

Čočku přes noc namočenou zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a zvolna vaříme asi 35 minut. Přidáme sušené meruňky, koření a krev. Vše vaříme ještě 30 minut.

3

Nakonec polévku ochutíme solí, octem a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept