Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Bramborák 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1190
Kategorie: Brambory

Ingredience

840 g Brambory
10 g Česnek
1 g Majoránka
100 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
200 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
40 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
7% Sacharidy 26 g
28% Tuky 21 g
20% Sodík 407 mg
10% Bílkoviny 5 g
Bramborák

Bramborák postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.

2

Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.

3

Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.

4

Bramborák podáváme čerstvě upečený.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat nakrájený salám, slaninu nebo škvarky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bramborák
Recept na klasický bramborák, který hodně lidí miluje. Já přidávám ještě kmín. Je fakt, že je to smažené a tím pádem i kalorické jídlo, ale občas.....smile Nikde venku na stánku bych si ho ale nekoupila. Počet porcí v receptu bych poopravila na počet kusů a na jednu porci bych počítala cca 4 ks což by bylo cca 360 g. Sádla na smažení je třeba podstatně více, zhruba 200 g. Mléko zabraňuje zčernání brambor. Za mě palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept