Karí z růžičkové kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karí z růžičkové kapusty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11922 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
400 g | Cibule |
4 ks | Hřebíček |
600 g | Kapusta růžičková |
1 polévková lžíce | Kari koření |
187,5 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 668,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hřebíček, Kari koření, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karí z růžičkové kapusty postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme. |
3 | Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme. |
Poznámka
Horké karí podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.