Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11936

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
120 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 311kJ
2% Sacharidy 6 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 215 mg
11% Bílkoviny 6 g

Špenátové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Špenát spaříme ve vařící vodě, ochladíme a po okapání jej umeleme najemno.

2

Přimícháme vejce, máslo, sekanou petrželku, sůl, pepř a podle potřeby přidáme trochu mouky a strouhanky. Vše dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme na pomoučeném prkénku karbanátky a smažíme je na oleji.

Poznámka

Špenát můžeme použít i zmrazený. Karbanátky podáváme teplé s vařenými, na másle opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept