Recept

Tykev dušená s rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11937

Ingredience

6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 kg Tykev
1 polévková lžíce Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 118 kcal
Kilojoule 494kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
8% Sodík 163 mg
6% Bílkoviny 3 g

Tykev dušená s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté, neoloupané mladé tykve nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, jemně nakrájený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme olej a lžíci vody. Pod pokličkou dusíme bez míchání na mírném ohni doměkka, občas jen potřeseme kastrolem.

2

Podáváme jako hlavní chod s chlebem nebo jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept