Waldorfský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Waldorfský salát
Waldorfský salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11947 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Jablka |
200 g | Majonéza |
200 g | Ořechy vlašské |
0,3 ks | Salát hlávkový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 552,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Jablka, Majonéza, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Waldorfský salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer uvaříme a spolu s neoloupanými jablky jej nakrájíme na nudličky. Přidáme nahrubo nasekané ořechy. |
2 | Majonézu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, přidáme ušlehanou smetanu a zlehka promícháme se salátem. |
3 | Dobře vychlazený salát podáváme na omytých listech hlávkového salátu. |