Jednoduchý recept

Makronkový koláč

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 11949

Ingredience

1 ks Citrony
50 g Cukr krupice
510 g Mandle mleté
4 ks Oplatky dortové
1 polévková lžíce Strouhanka
6 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
16% Sacharidy 58 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 45 mg
21% Bílkoviny 12 g

Makronkový koláč postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh a po troškách přidáváme cukr a mleté mandle s citronovou šťávou i kůrou.

2

Hmotu zkypříme ušlehaným bílkem, popřípadě zahustíme trochou strouhanky.

3

Plech vyložíme dortovými oplatkami, na ně rozetřeme připravenou makronkovou hmotu a pečeme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept