Blatenská štika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blatenská štika
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11965 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 969kJ
1% Sacharidy 3 g
34% Tuky 26 g
10% Sodík 194 mg
208% Bílkoviny 117 g
Uhlovodany | 103,0mg |
---|---|
Cholesterol | 466,3mg |
Draslík | 8,2mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Štika obecná, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Blatenská štika postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou štiku osolíme, stočíme do kastrolu a zalijeme smetanou ke šlehání. Velmi zvolna pečeme 30-40 minut. |
2 | Chvíli před dopečením štiku zasypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou petrželkou. |