Vykoupaný kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vykoupaný kapr
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11987 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
1,5 dl | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Syrovátka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 738,2mg |
Vláknina | 918,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Syrovátka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vykoupaný kapr postup přípravy receptu:
1 | Kapří maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na tenké nudličky a namočíme přes noc do syrovátky. Maso tak ztratí typické rybí aroma. |
2 | Druhý den osmahneme na oleji utřený česnek, nastrouhanou cibuli a nasekaný šťovík. Přidáme osolenou, paprikou zaprášenou rybu a zprudka ji opečeme. |