Recept

Pizza (základní polotovar)

  • Itálie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pizza (základní polotovar) 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1201

Ingredience

20 g Droždí
300 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Protlak rajčatový
15 g Sůl
50 g Tuk
80 g Vejce slepičí
12 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 285kJ
14% Sacharidy 49 g
10% Tuky 7 g
34% Sodík 672 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pizza (základní polotovar) postup přípravy receptu:

1

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, rozmícháme, přidáme trochu prosáté mouky a připravíme kvásek. Necháme dostatečně vykynout.

2

Do zbylé mouky přidáme vejce, zbylé vlažné mléko, tuk, sůl, kvásek a vypracujeme hladké těsto.

3

Po vykynutí těsto rozdělíme na 10 dílů, vyválíme je do bochánků a necháme znovu kynout.

4

Potom bochánky vyválíme na kulaté placky vysoké asi 5mm o průměru asi 15cm.

5

Placky potřeme rajčatovým protlakem smíchaným se třeným česnekem a klademe je na tukem potřený plech.

6

Na placky dáváme různé suroviny, např. šunku, žampiony, vejce.

7

Nakonec pizzy upečeme v dostatečně vyhřáté troubě do zlatavé barvy. Podáváme je teplé, hned po upečení.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Pizza (základní polotovar)
S těstem se moc dobře pracovalo a taky po upečení chutnalo. Palec nahoru smile Do protlaku jsem navíc přidala oregáno, ale spíš budu zase používat ochucená drcená rajčata. Ale to je na chuti každého.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept