Jednoduchý recept

Rakouské vafle

  • Rakousko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Rakouské vafle 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1202

Ingredience

175 g Cukr krupice
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
20 ml Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 570kJ
23% Sacharidy 84 g
67% Tuky 50 g
7% Sodík 140 mg
27% Bílkoviny 15 g

Rakouské vafle postup přípravy receptu:

1

Změklé máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny.

2

Za stálého míchání postupně přidáváme vejce po jednom.

3

Další přidáme, až když máme předchozí řádně promíchaná.

4

Pak do směsi přidáme rum.

5

Prosátou mouku s kypřícím práškem přidáme do těsta a promícháme. Nakonec přiléváme smetanu a mícháme.

6

Poté rozpálíme vaflovou formu, vymastíme ji olejem a upečeme vafle do světle hněda.

Komentáře a hodnocení

 
lenka.j.k@seznam.cz
Rakouské vafle
Recept jsem zkoušela dnes z dávky (porce) pro 2. Za prvé, z tohoto množství jsem v klasickém vaflovači na 2 vafle, jich udělala 7 a to jsem těstem nijak nešetřila, prostě dávala tak, aby neteklo z vaflovače. Pokud jste u vaflí zvyklí, že po upečení jsou pevné a drží tvar, tak tohle u tohoto receptu nečekejte, jsou jako guma. Poměr surovin bude někde špatně a vafle jsou neuvěřitelně mastné, vaflovač není v podstatě nutný vůbec vymazávat, tolik másla a ještě k tomu smetana je neuvěřitelná kalorická tučná bomba, nedovedu si představit, že by se vůbec daly zdobit třeba šlehačkou, nebo jakýmkoli tučným topingem, nebo nuttelou. Recept jsem si musela upravit a přidat čtvrt lžičky prášku do pečiva, jinak vafle nebyly schopné ani trošku naskočit a držet tvar s tou špetkou uvedenou v receptu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept