Recept

Moravské závitky s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12021

Ingredience

40 g Anglická slanina
400 g Hovězí kýta
150 g Moravské uzené maso
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 37 g
23% Sodík 459 mg
60% Bílkoviny 34 g

Moravské závitky s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu.

2

Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké.

3

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept