Zapékaná rýže s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná rýže s brokolicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12026 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
300 g | Brokolice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mozzarella |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rýže dušená |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 hrst | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 251,6mg |
Draslík | 349,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Muškátový květ, Rýže dušená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaná rýže s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Ze lžíce másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, promícháme a povaříme do mírného zhoustnutí. Necháme vychladnout. |
2 | Potom studený bešamel promícháme s rýží a uvařenou, na růžičky rozebranou brokolicí, solí, pepřem, muškátovým květem, vejci, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Vše dobře promícháme. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V předehřáté troubě zapečeme dozlatova. |