Zapékaná svíčková s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná svíčková s cibulí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bešamel |
4 ks | Cibule |
600 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 75,5mg |
Draslík | 690,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Hovězí svíčková, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaná svíčková s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou a omytou svíčkovou nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme kolečka cibule, necháme je zesklovatět a mírně je osolíme. |
2 | Maso urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme cibulí a přelijeme bešamelem rozmíchaným s paprikou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. V troubě pokrm dozlatova zapečeme. |
Poznámka
Podáváme s pečenými bramborami a salátem.