Recept

Vepřové kotlety po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12031

Ingredience

20 g Bazalka
100 g Mozzarella
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 278kJ
1% Sacharidy 3 g
24% Tuky 18 g
21% Sodík 428 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové kotlety po italsku postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova a vložíme do zapékací mísy.

2

Do nahřáté smetany dáme nastrouhanou mozarellu a mícháme na ohni, až se sýr rozpustí dohladka. Okořeníme muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou, bazalkou (část si necháme stranou na ozdobu) a necháme vychladnout.

3

Potom do omáčky přimícháme na nudličky nakrájenou šunku a vejce, nalijeme ji na kotlety a zapečeme dozlatova pod grilem.

4

Podáváme ozdobené plátky rajčat a snítkou bazalky.

Poznámka

Podáváme s vařenými těstovinami nebo bramborovými noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept