Jednoduchý recept

Telecí kotlety á la Nelson

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12032

Ingredience

1 ks Estragon
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vepřové kotlety
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
10% Sacharidy 34 g
53% Tuky 39 g
18% Sodík 357 mg
58% Bílkoviny 32 g

Telecí kotlety á la Nelson postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném másle.

2

Kotlety vyjmeme a do výpeku přidáme jemně nasekanou šalotku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme smetanou. Vše povaříme 15 minut. Potom přidáme nasekanou petrželku, pepř, strouhanku a promícháme.

3

Opečené kotlety vložíme do pekáčku, přelijeme prochladlou omáčkou, do které jsme vmíchali žloutky a zapečeme pod grilem dozlatova. Podáváme ozdobené estragonem.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept