Bažant s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s jablky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12079 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bažant obecný |
4 ks | Jablka |
6 ks | Jalovec |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 246,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Jablka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bažant s jablky postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme. |
2 | Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po všech stranách, posypeme kořením a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut. |
3 | Nakonec přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka a dopečeme. Během pečení bažanta podléváme. |