Srnčí řízky na jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky na jablkách
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 679,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí řízky na jablkách postup přípravy receptu:
1 | Z omyté kýty nakrájíme 4 řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. |
2 | Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | Před koncem dušení přidáme do šťávy oloupaná jablka nakrájená na plátky. |