Jednoduchý recept

Smažený sýr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12086

Ingredience

50 g Mouka pšeničná hladká T 650
81,5 g Strouhanka
8 plátek Sýr Moravský bochník 45%
100 ml Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
5% Sacharidy 20 g
39% Tuky 29 g
11% Sodík 217 mg
13% Bílkoviny 7 g

Smažený sýr postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme plátky sýra o šířce 1-1,5 cm .

2

Plátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a vkládáme do horkého tuku.

3

Sýr smažíme zprudka, aby se neroztékal.

Poznámka

Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Smažený sýr
I když jsem sýr vložila do více horkého oleje, malinko se začal roztékat. Možná to byla moje chyba, že jsem ho nedůsledně obalila nebo olej měl být ještě více rozehřátý, nevím.... Já osobně používám na smažení sýr maximálně 30%, čím je tučnější, tím má větší tendenci roztékat se. Obaluji tak, že do rozšlehaného vejce přidám trochu mléka, ale opravdu malinko a sýr obalím v mouce, vejcích, strouhance a ještě jednou ve vejcích a strouhance. Smažím taky prudčeji, zbytečně sýr stále neotáčím. Usmažím z jedné strany, pomocí kleští nebo velké silikonové pinzety otočím a když se pak sýr začně jakoby nafukovat, tak ho rychle vyjmu. Pak už totiž praskne. Na jednu porci počítám 100 g sýra. Oleje na smažení používám o hodně více než uvádí recept, na menší pánvičku dávám cca 100 - 130 ml a na větší více. Hodnotím kladně, jelikož ten mírný nezdar mohl být zaviněný mýma rukama mad

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept