Jednoduchý recept

Hovězí polévka se zeleninovým svítkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 121

Ingredience

30 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Mouka polohrubá
0,5 g Muškátový květ
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
10 g Sůl
10 g Tuk
120 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 148 kcal
Kilojoule 621kJ
3% Sacharidy 11 g
11% Tuky 8 g
56% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Hovězí polévka se zeleninovým svítkem postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Mrkev a petržel očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Poté zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme okapat.

3

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

4

Žloutky rozšleháme, okořeníme muškátovým květem, mírně osolíme, přidáme tuhý sníh z bílků a lehce zamícháme prosátou mouku, kterou jsme promíchali s nakrájenou zeleninou a hráškem.

5

Pekáček vytřeme tukem a vysypeme trochou mouky. Lehce do něj rozetřeme svítkovou hmotu a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

6

Prochladlý svítek vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky.

7

Svítek vkládáme do polévky až při podávání, spolu s nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Vejce slepičí: (3ks) Voda pitná: na uvaření zeleniny - dle potřeby Zelenina kořenová: (mrkev, petržel)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept