Recept

Pomerančový koláč s rumem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1210

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Rum
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 617kJ
6% Sacharidy 20 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 45 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pomerančový koláč s rumem postup přípravy receptu:

1

Z vajec a cukru ušleháme pěnu a postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva, strouhanou pomerančovou kůru a rozpuštěné, zchlazené máslo.

2

Těsto nalijeme do formy předem vymazané a vysypané, tukem a hrubou moukou.

3

Koláč pečeme zvolna do růžova.

4

Těsně před upečením jej vyjmeme z trouby a pokapeme rumem.

5

Na povrch urovnáme sníh. Necháme v troubě zezlátnout.

Poznámka

Sníh šleháme ze tří bílků a tří lžic cukru. Vychladlý koláč zdobíme dílky pomerančů.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept