Jednoduchý recept

Kuřecí kotleta plněná rokfórem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1211

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
85 ml Martell cognac
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 l Olej stolní
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
115 g Strouhanka
125 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 521kJ
6% Sacharidy 20 g
66% Tuky 50 g
51% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Kuřecí kotleta plněná rokfórem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí kotletky (prsa) naklepeme, osolíme a opepříme. Poté v misce důkladně promícháme rozdrobený sýr, máslo a armaňak a tuto směs rozprostřeme na maso. Kotletky přeložíme a okraje k sobě přitiskneme. Maso obalíme postupně v mouce, vejci a strouhance.

2

Ve fritéze rozpálíme olej na 160C. Kuře fritujeme zhruba 10-15 minut, dokud není hnědé a křupavé.

3

Po vyjmutí odstraníme přebytečný tuk tak, že položíme hotové kotletky na papírový ubrousek. Ihned podáváme.

Poznámka

Černý pepř použijeme čerstvě mletý Tip: místo rokfóru můžeme použít jiný druh modrého plísňového sýra, např.nivu. Podáváme s bramborami a dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept