Slepice "Huťka" - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice "Huťka"
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Křen |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Slepice |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 279,3mg |
Draslík | 704,4mg |
Vláknina | 927,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Křen, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepice "Huťka" postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Měkkou slepici vyjmeme a šťávu zahustíme - zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, přidáme nastrouhaný křen, nasekaný kopr a omáčku krátce povaříme. |