Jednoduchý recept

Špekové knedlíky vařené v hrníčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12158

Ingredience

400 ml Mléko polotučné
170 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
50 g Slanina vepřová
200 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 318kJ
17% Sacharidy 59 g
68% Tuky 51 g
7% Sodík 150 mg
32% Bílkoviny 18 g

Špekové knedlíky vařené v hrníčku postup přípravy receptu:

1

Mouku, mléko a žloutky utřeme, přidáme na kostičky nasekané maso a osmaženou, na kostičky nakrájenou žemli. Vmícháme pevný sníh ušlehaný ze dvou bílků a dobře promísíme.

2

Těsto plníme do máslem vymazaných čtvrtlitrových hrnečků - jen do tří čtvrtin.

3

Knedlíky vaříme ve vodní lázni 25 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept