Špekové knedlíky vařené v hrníčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekové knedlíky vařené v hrníčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12158 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 g | Slanina vepřová |
200 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
3 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 353,7mg |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 64,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 145,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Uzené maso vařené, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špekové knedlíky vařené v hrníčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku, mléko a žloutky utřeme, přidáme na kostičky nasekané maso a osmaženou, na kostičky nakrájenou žemli. Vmícháme pevný sníh ušlehaný ze dvou bílků a dobře promísíme. |
2 | Těsto plníme do máslem vymazaných čtvrtlitrových hrnečků - jen do tří čtvrtin. |
3 | Knedlíky vaříme ve vodní lázni 25 minut od bodu varu. |