Jednoduchý recept

Dušené strouhání

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 12195

Ingredience

100 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 763kJ
5% Sacharidy 19 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 194 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dušené strouhání postup přípravy receptu:

1

Z mouky, soli a vejce připravíme hodně tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme na plech a necháme oschnout.

2

Takto připravené strouhání opražíme na pánvi nasucho, poté omastíme a po částech přiléváme vývar. Přikryté dusíme doměkka stejně jako rýži.

Poznámka

Poznámka: Vývaru nepřiléváme příliš mnoho najednou, neboť by strouhání bylo mazlavé. Obměny: Do tuku můžeme přidat špetku sladké papriky anebo půl zpěněné cibule a sladkou paprikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept