Kořeněný špenát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný špenát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12205 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Kmín celý |
80 g | Máslo čerstvé |
500 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 532,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kmín celý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněný špenát postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Přidáme nadrobno nasekané feferonky, kmín a ještě chvíli pražíme. |
2 | Potom vložíme omytý špenát, přidáme zázvor a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pokrm osolíme a necháme vypařit přebytečnou vodu. Špenát dodusíme pod pokličkou. |