Bramborová kaše s feferonkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s feferonkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12208 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 925,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová kaše s feferonkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Uvařené brambory rozšťoucháme na kaši a vmícháme do nich umletou cibuli a jemně nakrájenou nebo umletou feferonku. |
3 | Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a sůl. |
Poznámka
Kaši podáváme k masu.