Recept

Zapečený šumavský kapr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12230

Ingredience

4 ks Brambory
1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
800 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
200 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 hrst Vepřové škvarky
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
6% Sacharidy 22 g
33% Tuky 25 g
19% Sodík 380 mg
82% Bílkoviny 46 g

Zapečený šumavský kapr postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce kapra osolíme a poprášíme moukou. Vložíme je do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou.

2

Oloupané brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme, přidáme plátky hub, nasekanou cibuli, česnek, nakrájené škvarky, vejce, mléko a mouku. Okořeníme majoránkou, kmínem a pepřem. Směs rozetřeme na porce kapra a zvolna zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.

3

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept