Krupicové koblihy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicové koblihy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12234 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
250 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 287,8mg |
Draslík | 77,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krupicové koblihy postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme s máslem, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Dobře povaříme a promícháme. |
2 | Do prochladlé kaše zamícháme rozšlehaná vejce a housky nakrájené na kostičky a osmažené na másle. Těsto necháme 30 minut odpočinout. |
3 | Z těsta tvarujeme malé koblihy, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené koblihy polijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme. |