Čevabčiči s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevabčiči s lilkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 ks | Lilek |
400 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 306,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kerblík, Lilek, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čevabčiči s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý lilek nakrájíme podélně na půl cetimetru silné plátky. Osolíme, přikryjeme a necháme odležet asi 30 minut. Čtyři stroužky česneku drobně pokrájíme a promícháme s nasekanými bylinkami. |
2 | Do mletého masa vmícháme jemně rozkrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, papriku a trochu strouhanky. Hmotu rozdělíme na kousky, vytvarujeme z nich šišky, opečeme na grilu. |
3 | Plátky lilku potřeme olejem, po obou stranách ogrilujeme. Posypeme česnekem smíchaným s natěmi a obložíme čevabčiči. |
4 | Podáváme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.