Makaróny gratinované

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme makaróny. Vaříme 12-15 minut, poté scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, vývarem, okořeníme a provaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, přimícháme makaróny a část nastrouhaného sýra. Směs dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.