Skořicoví šnečci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicoví šnečci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12283 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
600 g | Listové těsto |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 55,3mg |
Draslík | 4,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skořicoví šnečci postup přípravy receptu:
1 | Z lístkového těsta vyválíme obdélník silný asi 3mm. Po celé ploše jej potřeme žloutkem rozmíchaným v mléce a posypeme cukrem a skořicí. Těsto stočíme jako roládu a necháme chvíli v chladu. |
2 | Ztuhlou roládu nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je na plech a pečeme nejdříve v teplejší, potom v mírně vyhřáté troubě. |