Recept

Třená bublanina ze žemlí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12285

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr krupice
2 dl Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
300 g Třešně
10 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 069kJ
7% Sacharidy 24 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 99 mg
17% Bílkoviny 10 g

Třená bublanina ze žemlí postup přípravy receptu:

1

Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované žemle. Vše zamícháme a nakonec přidáme sníh ušlehaný z 10 bílků a cukru.

2

Lehce zamíchané těsto vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Povrch posypeme čerstvými třešněmi (nebo jiným ovocem) a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept