Rýžové krokety (ze zbylé rýže) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové krokety (ze zbylé rýže)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
350 g | Rýže dušená |
100 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 161,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 189,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rýže dušená, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Rýžové krokety (ze zbylé rýže) postup přípravy receptu:
1 | Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Vše přimícháme k rýži, přidáme drobně nasekané maso a dva žloutky. |
2 | Prkénko posypeme strouhankou a tvoříme na něm ze směsi krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhance a usmažíme. |
Poznámka
Obměna: Dušené maso nahradíme stejným množstvím dušených hub. Krokety podáváme k zelenině.