Jednoduchý recept

Rýžové krokety (ze zbylé rýže)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12287

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 hrst Petržel - nať
350 g Rýže dušená
100 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 443kJ
13% Sacharidy 46 g
85% Tuky 64 g
14% Sodík 289 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rýžové krokety (ze zbylé rýže) postup přípravy receptu:

1

Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Vše přimícháme k rýži, přidáme drobně nasekané maso a dva žloutky.

2

Prkénko posypeme strouhankou a tvoříme na něm ze směsi krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhance a usmažíme.

Poznámka

Obměna: Dušené maso nahradíme stejným množstvím dušených hub. Krokety podáváme k zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept