Jednoduchý recept

Rýžový nákyp slaný II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 12289

Ingredience

150 g Drůbeží maso vařené
0,3 l Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
1 hrst Petržel - nať
292 g Rýže loupaná
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
19% Sacharidy 69 g
23% Tuky 18 g
15% Sodík 309 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rýžový nákyp slaný II postup přípravy receptu:

1

Opranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme okapat.

2

Žloutky utřeme s máslem, přidáme nasekané vařené maso, petrželovou nať, rýži a tuhý sníh z bílků.

3

Nákypovou formu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme 40 minut.

Poznámka

Nákyp podáváme se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept