Recept

Celerová polévka s kyselou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Celerová polévka s kyselou smetanou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12307

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
300 g Celer bulvový
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Smetana zakysaná 12%
1 kávová lžička Sůl
750 ml Voda pitná
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 562 mg
6% Bílkoviny 3 g

Celerová polévka s kyselou smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný celer nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Ze 30g másla a 25g mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme.

3

Měkký celer rozmixujeme, spojíme s jíškou a ještě krátce povaříme. Kyselou smetanu rozšleháme se lžičkou mouky, nalijeme do polévky, přidáme bujón, pepř a sůl. Vše ještě chvíli povaříme.

4

Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s kostičkami housky, osmaženými na zbylém másle.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept