Salát z řapíkatého celeru s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z řapíkatého celeru s majonézou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12313 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 331,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej salátový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z řapíkatého celeru s majonézou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné řapíky celeru nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Olej, citronovou šťávu (půl dávky), pepř a sůl dobře rozšleháme, nalijeme na celer a necháme několik hodin proležet v chladničce. |
3 | Před podáním salát přelijeme majonézou zředěnou citronovou šťávou. |