Jednoduchý recept

Zapečená kapusta s rýží a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12324

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Kapusta hlávková
200 g Klobása Dunajská
1 dl Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 459kJ
20% Sacharidy 70 g
61% Tuky 46 g
16% Sodík 324 mg
63% Bílkoviny 36 g

Zapečená kapusta s rýží a klobásou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Ocedíme ji a po okapání nakrájíme na nudličky.

2

Propláchnutou rýži osmahneme na kousku másla, zalijeme 3,5dl vody, osolíme a dusíme doměkka.

3

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a osmažíme ji.

4

Do vymaštěného pekáčku urovnáme vrstvy kapusty, rýže, klobásy a nastrouhaného sýru. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu osolíme, opepříme a prohřejeme v troubě. Po chvíli zalijeme pokrm vejci rozkvedlanými s mlékem a solí a dopečeme.

Poznámka

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept