Skořicový chlebíček s jablky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky sušených jablek a korintky nejprve propláchneme vodou a poté namočíme do rumu. Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme v hustou pěnu. Postupně přidáváme vejce. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 2
    Smícháme špetku soli, mletou skořici, mouku, kypřící prášek a mleté ořechy v sypkou směs. Tu přimícháme do připravené žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme korintky a plátky jablek.
  • 3
    Troubu rozpálíme na 180C.
  • 4
    Formu vymažeme máslem a vlijeme těsto. Povrch těsta uhladíme. Pečeme na středním roštu trouby 50minut.
  • 5
    Hotový chlebíček vyklopíme z formy a dozdobíme plátky sušených jablek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.