Recept

Kuřecí řízky s chřestem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12331

Ingredience

400 g Chřest bílý
4 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej stolní
100 g Sýr Moravský bochník 45%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
1% Sacharidy 5 g
22% Tuky 16 g
22% Sodík 438 mg
91% Bílkoviny 51 g

Kuřecí řízky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest svážeme do svazečků a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka. Po vyjmutí jej necháme okapat.

2

Omyté řízky naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a v rozehřátém oleji pomoučenou stranou nahoru je zprudka opečeme. Po 2 minutách řízky obrátíme a opečeme po druhé straně.

3

Opečené řízky dáme do gratinovacích misek (nebo na pánvičku), poklademe je chřestem, plátky sýru a zapečeme v silně vyhřáté troubě.

4

Slijeme olej z pánve, přidáme máslo, trochu vody a odvaříme připečenou šťávu. Řízky upravíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept