Recept

Květáková polévka s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12334

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
2 polévková lžíce Krupice dětská
300 g Květák
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 75 kcal
Kilojoule 312kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 3 g
24% Sodík 470 mg
10% Bílkoviny 6 g

Květáková polévka s vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka.

2

Krupici osmažíme na másle, přidáme ke květáku a povaříme. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehaná vejce, pepř, bujón a opět přivedeme k varu.

3

Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept