Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jablková bublanina 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1234

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
800 g Jablka
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Marcipánová hmota surová
150 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
50 g Solamyl
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
13% Sacharidy 46 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 49 mg
9% Bílkoviny 5 g

Jablková bublanina postup přípravy receptu:

1

Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem.

2

Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Vzniklou sypkou směs smícháme se smetanou a přimícháme k již utřenému máslu s vejci.

3

Použijeme rozvírací formu o průměru cca 26cm, kterou vymažeme a naplníme těstem.

4

Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřince. Zbývající cukr smícháme se skořicí a jablka v něm obalíme. Položíme je na těsto klenbou vzhůru, zatlačíme do těsta.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 180C na středním roštu asi 45min.

Poznámka

Klenbu jablek můžeme ozdobně naříznout před vložením na těsto

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept