Kroupy s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupy s brambory
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12341 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
250 g | Ječné kroupy |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Petržel kořen |
60 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kroupy s brambory postup přípravy receptu:
1 | Kroupy opereme, osmažíme na tuku s jemně nakrájenou zeleninou a moukou. Poté přilijeme vodu, osolíme pozvolna vaříme dvě hodiny. Půl hodiny před dovařením přidáme brambory na malé kostičky nakrájené a společně dovaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.