Jednoduchý recept

Mrkev dušená zahuštěná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12342

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
750 g Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
400 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 738kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 409 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mrkev dušená zahuštěná postup přípravy receptu:

1

Omytou a oloupanou mrkev nakrájíme na stejně velké hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme vývarem.

2

Přikryté dusíme 10 minut, šťáva se téměř vydusí. Poté přidáme do šťávy po hoblinkách kousek másla, smíchaného se lžičkou mouky, povaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept