Recept

Kedlubny zapečené s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12350

Ingredience

600 g Kedlubna
2 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 364kJ
4% Sacharidy 16 g
67% Tuky 50 g
15% Sodík 302 mg
17% Bílkoviny 9 g

Kedlubny zapečené s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky, dáme je do malého množství vařící osolené vody a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.

2

Ze 40 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vývarem z kedluben, rozšleháme, osolíme, okořeníme a povaříme.

3

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvy kedluben a uzeného masa nakrájeného na kostičky a každou vrstvu polijeme trochou omáčky.

4

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a dopečeme.

5

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept